Domov » Oprema za dom » Regali za sodobne dnevne sobe in pisarne
Regali

Regali za sodobne dnevne sobe in pisarne

Razmišljate o tem, da bi svojo dnevno sobo ali poslovni prostor prenovili, pri tem pa si želite nekoliko modernejši videz? Potem bodo potrebni regali sodobnega videza, ki bodo naredili prostor razgiban in zračen. Od starih omar, ki so videti kot brezoblične škatle in segajo od tal visoko pod strop, se raje kar poslovite.

Regali za dnevne sobe

Pohištvo za dnevne sobe običajno ponuja sestav regalov, poleg tega pa potrebujemo še sedežno garnituro in klubsko mizico. Prvo pravilo pri izbiri novega pohištva za dnevni prostor je, da moramo paziti na uravnoteženost med velikostjo prostora in površino, ki jo zavzema pohištvo. Če postavimo v prostor veliko sedežno garnituro in vse stene obložimo z omarami in , bo prostor deloval utesnjeno in v njem se ne bomo dobro počutili. Prav zato so sodobni regali drugačni. Gre za kombinacijo omaric, odprtih omaric in polic, ki so si med seboj oblikovno precej različni, celoten sestav pa nudi razgibanost, a vendarle tvori estetsko zaključeno celoto.

Regali za dnevno sobo

Regali za dnevno sobo podjetja Akron d.o.o.

Dnevni regali se običajno ponašajo z nizko omarico, v kateri so najbolj pogosto večji predali za shranjevanje. Ta se uporablja kot omarica za televizijo in druge elektronske naprave, nad njo pa so viseče omarice in police. Lahko so zasnovane tako, da so posamezni kosi razporejeni simetrično in združeni oziroma med seboj povezani, lahko pa se odločimo tudi za postavitev, ki je še bolj domiselna. Postavitev je lahko nesimetrična, s posameznimi kosi, ki se ponekod spajajo, drugod pa je kakšen tudi povsem samostojen, kot nekakšen »otok« sredi stene.

Regali za sodobne dnevne sobe pomagajo k bolj pestremu prostoru še z nečim: s pestro izbiro lesnih vzorcev in barv, ki lahko poživijo sicer monotono sobo ali se barvno povezujejo s sedežno garnituro ali z dekorativnimi dodatki.

Regali za pisarne

Pisarne zahtevajo veliko prostora za shranjevanje dokumentacije v fasciklih, pri čemer uporaba posebnega prostora za arhiv ne koristi kaj veliko, saj je potrebno imeti aktualno dokumentacijo vedno pri roki. Za fascikle se priporoča omare, ki pa ne segajo visoko pod strop, temveč največ do višine 160 cm. Na tak način prostora namreč ne zapremo.

Regali za pisarno

Klubska mizica na koleščkih in regali za pisarno.

Omare kombiniramo z razgibanimi regali, ki so lahko tudi v bolj intenzivnih barvah, vanje pa se lahko shranjuje tako pisarniški material kot vse ostalo, kar bi sicer imeli na delovni mizi ali v predalniku pod njo. Pravzaprav predalnik pri mizi sploh ni nujno potreben. Danes imamo večino stvari v računalniku, tako da ni nobene potrebe po prelaganju dokumentacije iz predala v predal.

O avtorju: Jože Bučko

Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!