Domov » Oprema za dom » Ko ogrevanje poboža denarnico in duha
Ogrevanje s kaminom

Ko ogrevanje poboža denarnico in duha

Si niste že od nekdaj želeli, da bi vaš dom ogrevali s kaminom, ki bi vzbudil prijetne občutke in pobožal duha vseh prisotnih? Morda ste menili, da je vgradnja kamina draga in ste to misel že zdavnaj opustili. A na voljo je izbira, ko lahko z gotovostjo trdimo, da boste zadovoljni tako s finančnim vidikom kot samim pridihom romantike.

To vam bo v eni potezi uspelo s kamini na pelete! Kot veste, so peleti najcenejši energent na trgu ta hip, zato ste lahko prepričani, da bo ogrevanje s kaminom na pelete eno najcenejših možnih. Ob tem pa gre tudi za stilsko dovršen izdelek, ki bo vašemu domu vdihnil neverjetno romantično noto.

Vodni in zračni kamini

Povejmo, da lahko izbirate med vodnimi in zračnimi kamini, razlika med njimi pa je sledeča. Zračni kamini, kot že sama beseda pove, ogrevajo zrak v prostoru, kjer se nahajajo. Za razliko od teh pa vodni kamini segrevajo vodo in vam na ta način omogočijo tudi centralno ogrevanje.

Zračni in vodni kamin na pelete COOLWEX COMFORT

Torej je mogoč priklop na radiatorje, talno, stropno ali stensko ogrevanje v skupni kvadraturi do 180 m2. V primeru obeh pa boste svoj življenjski prostor močno podomačili, saj vam bo v zimskih dneh opazovanje migetanja plamenov prineslo mir in prav posebej romantično vzdušje.

Zakaj se odločiti za kamin na pelete?

V prvi vrsti zato, ker bo takšno ogrevanje vaši denarnici prijazno. Ogrevanje na pelete je najcenejše, izkoristek kaminov Coolwex pa je celo večji od 90 %. Poleg tega, da lahko na ta način ogrevate celotno stanovanje, pa je tudi sama montaža zelo hitra.

Vodna kamina na pelete COOLWEX COMFORT

Če k temu dodamo še povsem enostavno in nadvse udobno upravljanje, smo povedali vse. Kamini na pelete delujejo samodejno in lahko njihovo delovanje vnaprej nastavite. In če vas morda skrbi glasnost delovanja, vas lahko pomirimo, da so izredno tihi. Sicer pa ropotanja nikakor ne bi mogli pripisati romantičnemu vzdušju, ki ga ustvarjajo.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!

Leave a Reply