Domov » Oprema za dom » Kako izbrati stole za jedilnico?
Stoli za jedilnico

Kako izbrati stole za jedilnico?

Morda ste pri nakupovanju stolov za jedilnico prišli do spoznanja, da je to dokaj zahtevna naloga, saj vam trg ponuja zelo velik izbor najrazličnejših modelov, materialov, barv in velikosti. V današnjem prispevku vam bomo zaupali, kako lahko na zelo hiter način ugotovite, katera vrsta stolov za jedilnico je najprimernejša za vas. Ugotovili boste, da se boste morali pri izbiri osredotočati predvsem na prostor, kamor jih boste postavili.

Izbira kuhinjskih stolov odvisna od prostora

Stoli za jedilnico bodo odlično služili svojemu namenu, če jih boste izbirali glede na lastnosti prostora, v katerega jih boste umestili. Če je prostor majhen, izberite manjše stole v svetlejših odtenkih. Ti bodo v prostoru manj vidni, zato bo jedilnica izgledala nekoliko prostornejša. Večji stoli so primerni za velike in svetle prostore. Ti so lahko v temnih, svetlih in tudi v intenzivnejših barvah.

Če je vaša jedilnica povezana z dnevno sobo, vam priporočamo nakup stolov, ki so oblazinjeni v tkanino ali usnje. Poleg uporabe v času obroka jih lahko zaradi nadvse udobnega sedenja uporabljate kot odlično dopolnitev sedežne garniture. Če že ne vedno, pa vsaj takrat, ko vas obiščejo sorodniki ali prijatelji.

V kolikor imate doma majhne otroke, je najbolje, da posegate po stolih, ki so narejeni iz lesa ali plastike. Njihovo vzdrževanje bo namreč enostavnejše in hitrejše. In še to – vsi stoli za jedilnico, prikazani v zgornji galeriji, so del ponudbe slovenskega podjetja Mega Pohištvo.

Različni, a ujemajoči se jedilni stoli

Vse bolj je priljubljeno tudi to, da lahko za isto mizo združimo dva različna modela stolov, vendar se moramo pri tem držati načela: mešano, a ujemajoče. V praksi to pomeni, da za jedilno mizo lahko postavite dva modela kuhinjskih stolov, ki sta:

  • iste barve, toda različnih dizajnov;
  • različne barve in istega dizajna;
  • istega stila in različnih dizajnov;
  • istega materiala in različnih dizajnov.

Sodobni čas v resnici ne pozna meja pri domišljiji, tudi ko gre za nakupovanje tako pomembnega pohištva, kot so stoli za jedilnico. Najpomembneje je, da boste z izbranimi stoli zadovoljni in da se boste na njih dobro počutili ter uživali pri obrokih in pogovoru z najbližjimi.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!