Domov » Lepota in zdravje » 4 nasveti, kako shujšati v stegna
Hujšanje v stegna

4 nasveti, kako shujšati v stegna

Še posebej ženske se velikokrat spopadajo z vprašanjem, kako shujšati v stegna. Čeprav se držijo raznih diet in telovadijo, se kar ne morejo in ne morejo znebiti maščobnih oblog na stegnih in zadnjici.

Da je vse še huje, se pojavi efekt pomarančne lupine, ki se imenuje celulit. Nekatere ženske tej nadlogi na stegnih v šali pravijo kar »jahalne hlače« in verjetno je takoj jasno, zakaj.

1. Vsakodnevna hoja vsaj 45 minut

Tiste, ki jim je uspelo znebiti se odvečnih kilogramov na stegnih, prisegajo na redno, vsakodnevno hojo. Vsaj 45 minut do ene ure hoje v nekem zmernem ritmu. Na ta način se krepijo mišice na tem predelu, ki skrbijo, da je površina kože bolj napeta.

Sprehod po parku

Vsak dan se za vsaj 45 minut odpravite na sprehod.

Tudi pospešena cirkulacija krvi skrbi za borbo proti celulitu, zato vsekakor, drage dame, odpravite se na sprehod. Ne pozabite, da ne boste naredile nekaj dobrega le za videz vaših stegen, pač pa tudi za svoje splošno zdravje in počutje.

2. Redna telovadba in posebne vaje

Kot ste verjetno že ugotovile, za krepitev mišic v tem delu ni zadolžena samo hoja. Tudi redna telovadba in izvajanje posebnih vaj bo pozitivno vplivala na končen rezultat. Seveda je sprva težko pričeti ampak, ko se človek enkrat navadi, in še posebej, ko vidi prve rezultate v ogledalu, je vse skupaj precej lažje.

Pobrskajte po spletu za vajami za krepitev stegenskih mišic in zadnjice, preberite kakšen komentar na to temo in si zapišite potek in izvedbo vaj. Naj telovadba postane vaša rutina prav tako, kot je jutranje kuhanje in pitje kave ali čaja.

3. Brez ustrezne prehrane ne bo šlo

Posvetite pozornost svoji prehrani. Že res, da boste z redno telovadbo in hojo porabili nekaj kalorij, a dejstvo je, da se kalorije precej razlikujejo glede na vir, iz katerega ste jih pridobili.

Zelenjavni krožnik

V svoj jedilnik pogosteje vključite zelenjavo in sadje.

Ne tolažite se, da je ena tortica »težka« pač toliko in toliko kalorij. Kalorije iz sladkarij ali kalorije iz mesa niso prava primerjava. Tudi sadje in zelenjava imata svoje kalorije. Pomembno pa je bolj, kaj poleg kalorij še zaužijete. Koliko beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov denimo.

4. Tudi brez vztrajnosti in doslednosti ne

Še en nasvet. Čeprav boste morda veliko hodili ali telovadili, se utegne pripetiti, da bodo stegna le še večja in boste obupano zrli v ogledalo. Potrebno je preračunati vnos hrane glede na dnevno porabo, saj se hitro pripeti, da razmerje ni idealno in se maščoba topi počasneje kot se gradijo mišice.

Ker telo potrebuje svoj čas, da pride do točke, ko prične maščobe pretvarjati v mišično maso, je zelo pomembno, da ste vztrajni. Le z vztrajnostjo in doslednostjo pri redni in zdravi prehrani vam bo uspelo znebiti se še ene nadloge, ki vam krati spanec in kravžlja živce.

Mnogo več nasvetov za hujšanje boste našli na spletni strani HUJSANJE.BLOG.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!