Domov » Lepota in zdravje » Kako okrepiti imunski sistem?
Kako okrepiti imunski sistem

Kako okrepiti imunski sistem?

Pogosto se zgodi, da nas imunski sistem izda takrat, ko najmanj pričakujemo in ko je to najmanj potrebno. Vsekakor pa lahko sami poskrbimo, da se nam to ne zgodi kar tako, in sicer z različnimi metodami, za katere velja, da so povsem preproste, a hkrati tudi izjemno učinkovite.

Imunski sistem

S preprostimi ukrepi poskrbite za močan imunski sistem.

V prvi vrsti pri tem sodelujeta primerna prehrana in gibanje. Za njiju na splošno velja, da še kako zelo vplivata na naše zdravje, počutje, ugodje in še kaj. Poglejmo si nekaj najbolj enostavnih metod, kako si lahko okrepimo naš imunski sistem.

1. Veliko sadja in zelenjave okrepi naš imunski sistem

Ste kdaj pomislili na to, da ljudje, ki ne marajo in zato ne uživajo skorajda nič sadja in zelenjave, zbolijo večkrat kot tisti, ki že na vse zgodaj zjutraj pojedo jabolko ali kak podoben sadež? Tudi raziskave so v veliki meri pokazale, da ljudje, ki vsakodnevno uživajo večje količine sadja ter zelenjave, veliko redkeje zbolijo za prehladom ali podobno boleznijo.

2. Gibanje v naravi, na svežem zraku, nas nenehno krepi

Če se bomo vsaj trikrat na teden gibali na prostem, kjer je veliko svežega zraka, potem si bomo tudi s to obliko aktivnosti omogočali, da bo naš imunski sistem dovolj močan, da nas v posteljo ne bo spravil že najmanjši prepih.

3. Zdrava prehranska dopolnila za krepitev imunskega sistema

V lekarnah in specializiranih trgovinah lahko kupimo primerna prehranska dopolnila, ki naše telo oskrbujejo s primerno količino vitaminov in mineralov. Na ta način si lahko krepimo naš imunski sistem in verjetnost, da nas bo ta izdal, je tako veliko manjša.

4. Pitje zeliščnih čajev je prava odločitev

Če bomo vsaj enkrat na dan popili skodelico domačega zeliščnega čaja, je velika verjetnost, da bo naše telo v dobri kondiciji. Tako se nam ne bo potrebno bati, da bomo na primer za prehladom zboleli kar čez noč.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!