Domov » Avtomoto » Kako izbrati kovček za motor?
Kovček za motor

Kako izbrati kovček za motor?

Na slovenskih cestah lahko vsako leto opazimo več motoristov, zato se stalno povečuje tudi povpraševanje po motoristični opremi. Še dobro, da imamo na domačem trgu številne trgovine, kjer je na voljo raznovrstna moto oprema, pa tudi na spletu je ponudba izjemno bogata. Spletne trgovine svoje izdelke običajno ponujajo po nižjih cenah, prav tako pa so znane po tem, da imajo na svojih spletnih policah kakovostne izdelke najboljših proizvajalcev.

Motoristični kovček

S kovčkom za motor si boste lahko privoščili daljšo vožnjo.

Med motoristično opremo, ki se prodaja tako prek fizičnih kot spletnih trgovin, je zelo priljubljen kovček za motor. To zagotovo ne preseneča, saj bi se motoristi brez njega le stežka odpravili na daljše potovanje ali dopust.

Pri izbiri kovčka za motor upoštevajte …

1. Velikost. Če iščete kovček za motor, morate pred nakupom dobro razmisliti, kakšnega boste kupili. Predvsem je pomembna njegova velikost. Ta mora biti primerna tudi sami velikosti motorja. V kolikor imate manjši motor, izberite manjši kovček, če pa je vaš motor večji, bo primernejši kovček z večjo prostornino.

2. Razporeditev. Pri nakupu kovčka bodite pozorni tudi na notranjo razporeditev. Svetujemo vam, da izberete kovček, ki je razdeljen na vsa dva predela. En predel naj bo namenjen oblačilom, drugi del pa ostalim stvarem, na primer hrani, ki jo boste vzeli s seboj na daljšo pot.

Kovček za motor Monokey Maxia 4 Givi

Kovček Monokey® V56 Maxia 4 Tech Givi.

3. Material. Poleg razporeditve prostora je prav tako pomembno, iz kakšnega materiala bo kovček za motor. Material mora biti trpežen, saj bo življenjska doba kovčka na ta način daljša, prav tako pa se kovček ob morebitnem padcu ne bo poškodoval.

4. Barva. Mnogim motoristom je pomembna tudi barva kovčka. Le kdo si namreč ne bi želel, da bi se ta kar najbolje ujemal z barvo motorja. Tako bi bila kovček in motor popolnoma usklajena.

5. Oblika. In nenazadnje, vlogo pri izbiri kovčka igra tudi oblika. Na voljo so motoristični kovčki različnih oblik, povsem od vašega okusa in same funkcionalnosti kovčka pa je odvisno, katerega boste na koncu izbrali. Odločitev je vaša.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!