Domov » Internet » Izdelava spletne trgovine v rokah agencije: da ali ne?
Izdelava spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine v rokah agencije: da ali ne?

Živimo v časih, ko je okoli nas vse polno samooklicanih mojstrov spleta, izdelovalcev spletnih strani in trgovin. Že res, da določene platforme in spletne aplikacije omogočajo izdelavo spletnih mest že skorajda vsakomur brez kakšnega pretiranega znanja, toda pozor!

Izdelava spletnih trgovin, pa tudi spletnih strani, je še vedno resna zadeva, in če želite postati lastnik spletne trgovine, ki prodaja, vsekakor ne morete računati na srečo. Pred samo izdelavo nove spletne trgovine morate najprej pomisliti na nekaj zelo pomembnih dejavnikov, ki bodo odločali o tem, ali bo vaša trgovina prodajala ali samevala.

Naj spletna trgovina dela za vas

V prvi vrsti morate dobro premisliti o tem, kako vaše novo spletno mesto narediti uporabnikom prijazno. Prav uporabniška izkušnja bo namreč v največji meri odločala o tem, ali bo obiskovalec postal kupec ali zgolj nezadovoljen »odklikal« drugam.

Spletni nakup prek telefona

Naj bo spletni nakup enostavno izvesti tudi prek telefona.

Spletna trgovina mora biti danes nujno prilagojena ogledu in uporabi na mobilnih napravah. Velika večina nas namreč za vstop na svetovni splet uporablja prav pametni mobilni telefon. Če se spletna trgovina v tem primeru nalaga počasi ali pa je nepregledna in zahtevna za uporabo, boste zagotovo izgubljali potencialne kupce.

Prepustite delo strokovnjakom

V primeru, da sami niste najbolj vešči teh reči, je izdelavo spletne trgovine pametno prepustiti strokovnjakom. Kar nekaj je spletnih agencij, ki bodo znale takšno spletno trgovino postaviti »na ključ« in jo narediti uporabniku prijazno. Eno izmed teh podjetij je zagotovo Primoss, kjer vam bodo pozorno prisluhnili in znali pred pričetkom dela tudi kvalitetno svetovati.

Izdelava spletnih strani Primoss

Zanesite se na izkušnje in reference, ki jih lahko preverite na spletu, ter vstopite v svet spletne prodaje, kot se spodobi. Spletna trgovina vedno potrebuje tudi dobro spletno optimizacijo, kasneje pa vzdrževanje. Najbolje je, če človek vse skupaj dobi na enem mestu.

Morda pa bi želeli spletno trgovino zgolj najeti? Da, tudi to je mogoče.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!