Domov » Avtomoto » Gumijasti tepihi zaščitijo vaš avtomobil
Gumijasti tepihi

Gumijasti tepihi zaščitijo vaš avtomobil

Avtomobilske preproge zaščitijo vaš avtomobil pred neprijetnimi vonjavami, vodnimi madeži in madeži zaradi blata. Najbolj uporabni so v prehodnih obdobjih in pozimi, saj tedaj zapade največ padavin. Tipske preproge so idealna rešitev za vse, ki želijo dovršen notranji videz in popolno zaščito avtomobila.

Gumi preproge so postale nuja

Vsestranski gumi tepihi za avto so postali nepogrešljivi del naše opreme. Nekateri vozniki jih smatrajo kot obvezen del opreme, saj zaščitijo tla pred umazanijo, voznika pa zavarujejo pred nesrečo. Spolzka, umazana in prašna tla avtomobila so potencialna nevarnost. Drseči mokri podplati vaših čevljev vam vožnjo otežujejo in so nevarni za nesrečo.

Tipski gumi tepihi

Posebna prednost gumi tepihov je tudi v tem, da so enostavni za čiščenje in se ne navzamejo neprijetnih vonjav, kot se jih denimo tepihi iz blaga. Primerni so za transport in fiksiranje tovora v avtomobilu, saj preprečujejo zdrs tovora.

Enostavno čiščenje in vzdrževanje

Gumijaste preproge so enostavne za čiščenje. V primeru izlitja tekočine jih preprosto obrišete s suho krpo. V primeru, da so gumi tepihi za avto umazani, pa jih očistite z gobo in malo vode. Za čiščenje ne potrebujete dragih preparatov.

Predpražniki so narejeni iz kvalitetnih in odpornih materialov. Odporni so na vse vremenske razmere in jih tako lahko uporabljate celo leto. Poleti bodo preprečevali uničevanje tal avtomobila zaradi peska, mivke in razlitih tekočin. V drugih letnih časih pa bodo vaš avtomobil zaščitili pred vlago, vodo, kamenčki, blatom in drugo umazanijo.

Vzdržljivi tipski gumi tepihi za avto

Tipske preproge so posebej prilagojene vsakemu modelu in letniku avtomobila. To pomeni, da se popolnoma prilegajo prostoru in se med vožnjo ne vihajo ali premikajo. Odlikujejo jih dolga življenjska doba, visoki robovi, ki preprečujejo izlitje tekočine in nesnage po prostoru, pralni material in odsotnost vseh vonjav.

Neprijetnemu vonju zažgane plastike cenejših gumi preprog se izognete z nakupom tipskih gumi tepihov. Primerni so za vse športnike, mlade družine in lastnike malih živali.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!