Domov » Šport in prosti čas » Kako zaščititi zaslon pametnega telefona?
Zaščita zaslona pametnega telefona

Kako zaščititi zaslon pametnega telefona?

Ko govorimo o pametnem telefonu, ki je stalnica in vsebina vsakega žepa, pa je potrebno opozoriti tudi na nevšečnosti, ki se jim lahko pripetijo. Mobilni telefoni so dandanes prave vrhunske, tehnološke naprave, ki nam olajšajo komunikacijo in delo, hkrati pa skrbijo tudi za zabavo.

Ker gre za naprave, ki niti slučajno niso poceni, je seveda na mestu, da jih kvalitetno zaščitimo. Če nam najprej padejo na pamet najrazličnejši ovitki in etuiji za telefone, pa bomo tokrat nekaj več povedali o zaščitnih steklih.

Zaslon je eden najpomembnejših delov telefona

Eden najpomembnejših, a hkrati tudi eden izmed najranljivejših. Kot bi bilo tako usojeno, mobilni telefon po kakšnem nerodnem padcu skorajda vedno pristane na tleh z zaslonom obrnjenim navzdol. Ali gre za kakšne fizikalne zakone ali zgolj za »Murphyjev zakon« in usodo, ne bomo razpravljali.

Kaljeno zaščitno steklo za iPhone

Dejstvo je, da zaslon mobilnega telefona lahko zaščitimo in bi ga tudi morali. V ta namen je v spletnih trgovinah, kot je ilovemobi.si, moč kupiti kaljeno zaščitno steklo za vse najbolj popularne znamke in modele mobilnih telefonov. Nikar ne naredite te napake, da bi svoj dragocen aparat pustili nezaščiten, še posebej ne, ker gre za sila skromno investicijo.

Kakovostna zaščita za vrsto neprijetnosti

Zaščitno steklo iz kaljenega stekla pa ni namenjeno zgolj preprečitvi najhujšega – v primeru padca mobilnika po tleh. Zaščitno steklo se izvrstno izkaže tudi v velikih ženskih torbicah, kjer se telefoni velikokrat družijo s ključi, pilicami za nohte in drugimi trdimi predmeti, ki bi lahko poškodovali občutljiv zaslon mobilnega telefona.

Kaljeno zaščitno steklo za Samsung Galaxy

Tako bo vaš telefon varen pred odrgninami in praskami, ko boste naslednjič pod sončno svetlobo pogledali v zaslon, pa vam ne bo postalo slabo zaradi črtic na zaslonu.

Dobro je vedeti tudi, da obstaja kar nekaj vrst tovrstnih zaščitnih stekel in je potrebno biti pozoren pri njihovi izbiri. Če je steklo predebelo in ima za nameček še ostre robove, se lahko kaj hitro pripeti, da z delovanjem in odzivnostjo zaslona ne boste najbolj zadovoljni.

Zaščitite svoj pametni telefon, preden bo prepozno!

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!

Leave a Reply