Domov » Šport in prosti čas » Prenosni računalniki za šolarje
Prenosni računalniki

Prenosni računalniki za šolarje

Šolarji potrebujejo zmogljivo napravo, ki bo zmogla ugoditi vsem njihovim zahtevam. Dejstvo je, da mladostniki preživijo vsaj tretjino dneva na prenosniku ali telefonu. Posledično želijo imeti odlično napravo, ki bo kos vsem njihovim muham.

V primeru, da razmišljate o nakupu novega prenosnika, slednjega lahko dobite po zelo ugodni ceni. Ugotoviti morate samo, kakšne karakteristike so nujno potrebne za vašega otroka, nato pa se osredotočite tudi na ceno. Nekateri v Sloveniji manj znani modeli prenosnih računalnikov namreč uspešno kljubujejo priznanim računalniškim gigantom.

Delo za šolo ali igrice?

Dejstvo je, da se prenosni računalniki pri mladih uporabljajo predvsem za igranje igric in klepetanje na družabnih omrežjih. V kolikor ne želite vsaki dve leti kupovati novega prenosnika, že na začetku kupite malce bolj zmogljivo napravo.

Posodobitve igric in večja zahtevnost pri grafiki hitro naredita prenosni računalnik zastarel. V primeru, da vaši najmlajši ne igrajo igric in ne uporabljajo programov za grafično oblikovanje, pa kupite napravo, ki zadostuje za pisarniško delo in gledanje filmov. Slednjo dobite že za ceno okoli 350 EUR.

Prenosnik Lenovo IdeaPad

Znamka Lenovo pridobiva na priljubljenosti, saj je cenovno ugodna in nudi veliko. Za primer vzemimo Lenovo IdeaPad 320, ki ima 4 GB RAM-a in trdi disk kapacitete 128 GB. Ker večino datotek mladi nalagajo na splet, takšna kapaciteta povsem zadostuje.

Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 320

Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 320.

Pomembna značilnost omenjenega modela je tudi hitra povezljivost z internetom. Lenovo prenosni računalniki se izjemno hitro povežejo na internet in omogočajo hitro brskanje po spletnih straneh. Pri tem ne prihaja do »zmrzovanja« naprave ali zaostajanja vsebine zaradi preobremenjenosti.

Srednji cenovni razred

Malce višji cenovni razred laptopov so prenosni računalniki, kot je na primer Asus X541NA-GO407T. Na prvi pogled je računalnik vrhunsko in robustno izdelan, saj nima vgrajenih nepotrebnih plastičnih in hitro uničljivih delov. Nadalje pa ga odlikuje odlična grafična kartica, ki je primerna za vse, ki radi igrajo igrice ali gledajo videoposnetke visoke ločljivosti.

Je hitro povezljiv z internetom in hitro odziven na uporabnikove zahteve. Primeren je tako za domačo kot tudi pisarniško delo. Ob pravilnem ravnanju bo brez težav delal tudi po izteku dveh let garancije.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!