Domov » Oblačila in moda » Nakup ženske torbice: 4 nasveti
Nakup ženske torbice

Nakup ženske torbice: 4 nasveti

Ženska torbica je nepogrešljiv del garderobe vsake moderne, a tudi praktične ženske. Gre za modni dodatek, ki je že zdavnaj presegel opravljanje zgolj ene naloge, in to je: prenašanje različnih potrebščin, ki morajo biti vedno pri roki. Čeprav je ženska torbica modni dodatek, pa to nikakor ne pomeni, da ne more biti tako lepa kot uporabna.

V ženski torbici se znajde marsikaj. Vse od ključev, denarnice, mobilnega telefona, kozmetike do pripomočkov za intimno nego. Nekateri moški se v šali radi pohvalijo, da torbice njihovih žena ali punc zagotovo skrivajo kakšno črno luknjo s prehodom v druge svetove, tako prostorne so. Šalo na stran. Oglejmo si 4 nasvete za nakup ženske torbice.

1. Razmislite, kaj vse se bo skrivalo v njej

Pred nakupom torbice si vsekakor napišite seznam stvari, ki jih želite v njej prenašati naokoli. Pomislite na to, kako veliko denarnico imate, kako velik mobilni telefon, uporabljate morda tablični računalnik, ali pa na sestanke nosite blokec za zapisovanje.

Ženska torbica Gucci Blue

Gucci Blue

Ko boste imeli seznam dopolnjen, boste precej blizu tega, kako veliko in široko torbico potrebujete. Seveda pomislite tudi na različne razdelke (žepke), kamor boste ločeno pospravili ključe, zdravila in ostalo.

2. Kakšen modni slog gojite?

Zelo pomemben podatek pred nakupom ženske torbice je, kakšen je vaš modni slog. Če ste zelo elegantna oseba, ki tudi v prostem času nosi bolj modna oblačila in je vedno rada urejena od glave do pet, potem bo vsekakor potrebno razmisliti o primerni modni torbici iz materiala, ki se bo lepo skladal z oblačili, ki jih sicer nosite.

Ženska torbica Guess Pink

Guess Pink

V primeru, da vam je bližje bolj živahen, morda športen slog, potem nekaj v tej smeri. Nekatere ženske pri oblačilih prisegajo na določene ponavljajoče se barvne kombinacije, zato je potrebno na to pomisliti tudi ob nakupu torbice. Pa še to, ste bolj oseba, ki bo torbico nosila v roki ali pa raje z naramnico preko ramena?

3. Cena

Kot je to v navadi pri vsakem nakupovanju, je tudi pri nakupu torbice pomemben faktor cena. Pred nakupom si vsekakor postavite neko zgornjo mejo, preko katere ne boste šli, pa naj gre še za tako zapeljivo torbico, ki vas bo na ves glas klicala s police, kjer bo čakala na vas. Pri ženskih torbicah je lahko razpon cen precej visok, cena pa ni vedno odraz samo kvalitete in uporabe same torbice.

Ženska torbica Acelure Diamant

Acelure Diamant

Seveda na višino zneska, ki ga je potrebno odšteti za nakup, vpliva tudi blagovna znamka, ki pa je velikokrat ključni faktor vsake ženske. Dobro premislite, kaj vam je bolj pomembno. Morda pa lahko za ta denar kupite dve lepi in kvalitetni torbici. Eno bolj elegantno in eno za prosti čas. Odločitev je vaša.

4. Uporabnost ali praktičnost?

Razmislite tudi, ali torbico kupujete zato, ker vam zmanjkuje prostora v stari, ali pa vas zanima bolj s stališča modnega dodatka. V primeru, da gre za slednje, boste verjetno posegli po torbici, ki bo zadovoljila vaše notranje čute in se ne boste obremenjevali zaradi neizkoriščenega prostora.

Ženska torbica Love Moschino Red

Love Moschino Red

Precej žensk naokoli prenaša velike modne torbice, v katerih v resnici ni veliko reči. Včasih se moški čudijo, zakaj kakšno reč iščejo z rokami do komolcev zakopane vanje, ampak tako pač je. Moda pred praktičnostjo, in s tem ni čisto nič narobe, če sta le duša in srce zadovoljna.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!