Domov » Poslovni svet » Potiskan kemični svinčnik je še vedno najpopularnejše promocijsko darilo
Potiskan kemični svinčnik

Potiskan kemični svinčnik je še vedno najpopularnejše promocijsko darilo

Razmišljate o tem, kako izbrati poslovna darila? Bi radi, da so ta učinkovita, vendar vas vseeno ne bodo stala preveč? Potem velja najprej razmisliti o tem, kakšno je »poslanstvo« poslovnih daril.

Zakaj se kemični svinčniki obnesejo tako dobro?

Gotovo tudi sami od kakšnega partnerja prejmete kot darilo kakšno drobnarijo, za katero veste, da v materialnem smislu nima velike vrednosti. Ko ste s takšnim drobnim predmetom obdarjeni, zagotovo ni tolikšnega navdušenja, kot bi ga prineslo osebno izbrano darilo, namenjeno nalašč vam, vendar to nenazadnje niti ni namen, ki ga imajo poslovna darila. Poslovno darilo nima naloge, da vas osreči, temveč mora pomagati pri trženju. Namenjeno je pospeševanju prodaje. In to lahko zagotovijo tudi poceni poslovna darila, kot so kemični svinčniki, obeski za ključe, čepice in še marsikaj, kar lahko najdete tudi pri našem ponudniku Habeco.

Promocijska darila Habeco

Habeco – promocijska in poslovna darila.

Bistvo poslovnega darila je, da obdarjenca vedno znova spomni na nas. Drobna poslovna darila morajo biti torej praktična in tako vedno na očeh ter vedno na dosegu roke. Tako nas stranka ne more pozabiti, saj ima logotip našega podjetja, njegovo ime in morda tudi kontaktne podatke ves čas pri sebi. In to je naloga, ki jo učinkovito izpolnjujejo prav kemični svinčniki. So namreč predmet, ki ga ima poslovni partner vedno na svoji pisalni mizi, v torbici, v poslovnem kovčku. Na nas ga opominja vedno, ko potrebujemo pisalo – in tako se naša blagovna znamka trdno zasidra v njegovo podzavest.

Kemični svinčniki torej niso darilo, ki bi poslovnega partnerja navdušilo, in če želite narediti poseben vtis, bo treba priložiti še kaj drugega, malo bolj posebnega. So pa vsekakor darilo, ki bo opravilo svoj namen. Pomagalo bo do povečanja prepoznavnosti in tudi do povečanja prodaje.

Možnosti izbire

Ker so kemični svinčniki precej pestra skupina izdelkov, imate tudi po tem, ko se že odločite, da bodo vaše poslovno darilo prav kemični svinčniki s tiskom ali laserskim graviranjem, kar nekaj izbire.

1. Kemični svinčniki imajo lahko leseno, plastično, kovinsko zunanjost, ali pa se odločite celo za EKO pisala iz biorazgradljive plastike.

Kemični svinčniki

2. Odločate se lahko med samimi pisali in pisali v setu ali etuiju.

3. Na voljo so vam kemični svinčniki inovativnih oblik in z raznimi dodatki – na primer z drobno svetilko, pisalom za zaslon na dotik in podobno.

Kaj boste izbrali? Kadar »delate na kvantiteti«, torej boste poslovno darilo tako rekoč razdelili množicam, se podjetja večinoma odločijo za precej poceni pisala, kljub temu pa izbirajo takšna, ki imajo kakšno posebno lastnost, zaradi katere so bolj priljubljena med obdarjenci. Odlično je, če pisala z barvo, materialom, obliko ali posebnim dodatkom opozorijo na naravo vašega podjetja ali na panogo, v kateri delujete.

Kemični svinčnik ByronČe boste dejansko obdarili vaše redne stranke oziroma redne poslovne partnerje, pa naj bodo kemični svinčniki bolj kakovostni in namenjeni trajnejši uporabi. Gotovo bodo raje uporabljali kakovostno pisalo, ki je lepega videza in se zdi vredno nekoliko več, kot pa običajne, plastične kemične svinčnike neizrazitega videza, kakršne dobijo na vsakem koraku, morda tudi od vaše konkurence. Če jim želite s poslovnim darilom nakloniti drobno pozornost, s katero pokažete, da cenite njihovo dosedanje sodelovanje ter si ga želite tudi vnaprej, se potrudite nekoliko bolj.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!