Domov » Poslovni svet » Spoznajte podjetje, ki izdeluje avtobusne postaje
Avtobusna postaja

Spoznajte podjetje, ki izdeluje avtobusne postaje

Da je avtobusna postaja zelo pomemben del naše obcestne infrastrukture, verjetno ni treba posebej razlagati. Gre namreč za edino zaščito pred zunanjimi vremenskimi vplivi, ki so je deležni ljudje ob čakanju na svoj prevoz. Razmere so lahko na trenutke precej zahtevne, saj imamo na delu deževje, sneg in veter.

Prav nič drugače pa ni, ko je potrebno sredi najbolj vročega popoldneva stati na pripeki. Takrat so avtobusne nadstrešnice vredne zlata. Da te nudijo kar največ zaščite, so moderne in zakonsko sprejemljive, pa v Sloveniji skrbi podjetje Kovinc d.o.o., ki izdeluje tudi avtobusne postaje.

Kakovost in raznovrstnost

V podjetju zagotavljajo celotno podporo pri izdelavi avtobusnih postaj, saj pri tem sodelujejo od samega začetka do konca. Njihovo delo zajema pomoč pri projektiranju, izdelavo in montažo tovrstnih postajališč. Potrebno se je zavedati, da je na področju Slovenije (kot tudi drugje) v veljavi določena zakonodaja, ki jo je pri tem potrebno spoštovati.

Avtobusna nadstrešnica ANI

Avtobusna nadstrešnica ANI (Kovinc d.o.o.)

Gre za umestitev avtobusnih nadstrešnic v urbani prostor, zato je jasno, da je potrebno spoštovati tudi prometno zakonodajo. Poleg projektiranja izdelave in montaže pa nudijo tudi izvedbo zaključnih gradbenih del, ki so potrebna za popolno ureditev avtobusne postaje, preden se bo na njej pojavil prvi potnik.

Ne le doma, tudi v tujini

Podjetje Kovinc pa ni prisotno zgolj na domačih tleh, pač pa se lahko pohvali s prisotnostjo na kar 9 trgih Evrope. Takšnim referencam enostavno ne gre oporekati in jasno je, da gre za podjetje, ki ve, kako se lotiti posla in ga tudi kakovostno opraviti.

Prisostvovanje na tujih trgih je še toliko večja pohvala, saj gre za preboj na večje trge, kjer se nahaja še več konkurence, ki jo je potrebno premagati s svojimi projekti, idejami in kakovostnimi storitvami. Le na ta način je uspeh mogoče doseči tudi na tujih tleh.

Podjetje se med drugim lahko pohvali z dejstvom, da prisostvuje na velikem nemškem trgu, za katerega svojo ponudbo predstavlja tudi na nemški spletni strani kovinc.de.

Izdelava različnih avtobusnih postaj

Znano je, da se avtobusna postajališča močno razlikujejo že od občine do občine, zato se vprašamo, zakaj je temu tako. Gre za svobodno izbiro posamezne občine, ki pristopa k projektu izgradnje avtobusnih postajališč. Te na njihovo pobudo in želje projektirajo arhitekti.

V podjetju Kovinc so se znali dobro prilagoditi različnim željam in zahtevam, zato danes izdelujejo šest tipskih avtobusnih postajališč:

  • avtobusna postaja AND,
  • avtobusna postaja ANI,
  • avtobusna postaja ANK,
  • avtobusna postaja ANM,
  • avtobusna postaja ANS,
  • avtobusna postaja ANV.

Natančna in hitra izdelava

Kot je to jasno na vseh področjih, je tudi pri izdelavi avtobusnih nadstrešnic jasno, da je potrebno uporabiti prave materiale. Omenjene nadstrešnice so izdelane iz kakovostnih in konstrukcijsko stabilnih materialov, izdelava pa je možna iz nerjavnih materialov ali kovinske vroče pocinkane izvedbe. Avtobusna postajališča so prašno barvana po RAL-u v različnih barvnih odtenkih.

Avtobusna nadstrešnica ANV

Avtobusna nadstrešnica ANV (Kovinc d.o.o.)

V podjetju projekt izpeljejo od prvega do zadnjega koraka, zato so njihove avtobusne nadstrešnice izdelane kompletno montažno, namestijo pa tudi ustrezne nosilce za stekla in sama kaljena stekla. Stekla je potrebno opremiti še z nalepkami, ki skrbijo za to, da se vanje ne zaletavajo ptice, pa tudi kakšen človek. Zelo pomembno je, da so vsi deli (tudi vijaki) iz nerjavnih materialov, saj se vremenske razmere ves čas spreminjajo.

S tehnologijo z roko v roki

Celoten projekt izdelave in montaže avtobusnih nadstrešnic zahteva veliko znanja in izkušenj s tega področja kot tudi poznavanje zakonodaje in materialov, ki se lahko pri takšni izgradnji uporabijo. Ker pa gre tehnologija v korak s časom, ni nič nenavadnega, če boste ob cesti opazili moderno avtobusno postajališče, opremljeno z udobnimi klopmi, LED zaslonom in polnilnimi postajami za mobilne telefone, ki se polnijo s pomočjo fotovoltaičnih modulov.

O avtorju: Jože Bučko

Jože Bučko
Živjo, sem Jože in sem avtor prispevkov na spletnem portalu, na katerem se ravno nahajaš. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, sicer pa zdaj že nekaj let uživam v pokoju. Poleg vrtnarjenja ter ukvarjanja z vnuki in vnukinjami zelo rad pišem članke o vsem mogočem. Spletnega portala seveda nisem postavil sam, ampak mi je pri tem pomagal sin. Upam, da se vam bo moje pisanje dopadlo!

Leave a Reply